петък, 27 май 2016 г.

Адаптирано от тук:

Продукти:


За тестото:

250 г. брашно
1 яйце
5 г. бакпулвер
100 г. меко краве масло
сол на вкус
1 ч. л. сух риган

За плънката:

350 г. тиквички
125 г. моцарела
120 г. шунка на тънки резени
30 мл. олио
сол и черен пипер на вкус




Тиквичките се режат на кубчета



и се изпържват в мазнината на силен огън до златисто. Подправят се със сол и черен пипер.



В купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, мекото масло, яйцето и солта



и с пръсти се оформят маслени трохи. 



Тортена форма с подвижен борд се покрива с хартия за печене. Сипват се 2/3 от маслените трохите и леко се притискат, за да се получи основа. Отгоре се разпределят резените шунка,


накъсаната на парченца моцарела



и охладените тиквички. 



Към останалата 1/3 от маслените трохи се прибавя сухият риган и всичко се разбърква добре. Ароматните трохи се разпределят върху тиквичките. 



Пирогът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор до златисто (около 30 минути).


Сервира се леко охладен с чаша добре охладено бяло вино.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...