Адаптирано от тук:
Продукти:
За тестото:
250 г. брашно
1 яйце
5 г. бакпулвер
100 г. меко краве масло
сол на вкус
1 ч. л. сух риган
За плънката:
350 г. тиквички
125 г. моцарела
120 г. шунка на тънки резени
30 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
5 г. бакпулвер
100 г. меко краве масло
сол на вкус
1 ч. л. сух риган
За плънката:
350 г. тиквички
125 г. моцарела
120 г. шунка на тънки резени
30 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
Тиквичките се режат на кубчета
и се изпържват в мазнината на силен огън до златисто. Подправят се със сол и черен пипер.
В купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, мекото масло, яйцето и солта
и с пръсти се оформят маслени трохи.
Тортена форма с подвижен борд се покрива с хартия за печене. Сипват се 2/3 от маслените трохите и леко се притискат, за да се получи основа. Отгоре се разпределят резените шунка,
Към останалата 1/3 от маслените трохи се прибавя сухият риган и всичко се разбърква добре. Ароматните трохи се разпределят върху тиквичките.
Пирогът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор до златисто (около 30 минути).
Сервира се леко охладен с чаша добре охладено бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар