Предястие от домати с мус от сирена и грилована тиквичка
Продукти за 8 броя:
8 средно големи домата
1 тиквичка
200 г. краве сирене
200 г. извара
250 г. крема сирене
1/2 скилидка чесън
1 връзка копър
40 мл. зехтин
От тиквичката се отрязват 24 шайби с дебелина около 1 см.(по 3 на порция). Подправят се със сол и черен пипер и се изпичат на грил тиган от двете страни с малко зехтин.
В купа се намачкват с вилица сирената. Добавят се ситно нарязаният копър, пресованият чесън и зехтина
и всичко се разбърква добре.
Доматите се режат на дебели резени. Използва се по един резен за основа. Върху нея се разпределя част от муса със сирена, следва втори резен домат и отново мус. Подреждат се по 3 шайби от грилованата тиквичка и накрая се завършва с топка мус и стръкче копър.
Доматените кули се поливат със струйка зехтин и се подправят с щипка сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар