Продукти за 8 броя:
400 г. многолистно тесто (аз използвах охладено многолистно тесто на Лидъл)
2 бр. Creme Ole с вкус на ванилия на д-р Йоткер без варене
600 мл. прясно мляко
100 мл. течна сладкарска сметана, разбита на твърд сняг
100 г. конфитюр от ягоди
7-8 пресни ягоди за декорация
пудра захар за поръсване
За крема:
2 бр. Creme Ole с вкус на ванилия на д-р Йоткер без варене
600 мл. прясно мляко
100 мл. течна сладкарска сметана, разбита на твърд сняг
100 г. конфитюр от ягоди
7-8 пресни ягоди за декорация
пудра захар за поръсване
Бутер тестото се разрязва
на 12 правоъгълника с размери 10х7 см., които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Изваждат се от фурната, подреждат се върху решетка
и се оставят да изстинат напълно. Охладените кори се режат хоризонтално на две.
Кремът се приготвя както е указано на опаковката, но с 600 мл. прясно мляко, за да стане по- гъст.
Смесва се с разбитата сметана, като се разбърква с шпатула.
2/3 от крема се сипва в пош със звездовиден накрайник, а останалата 1/3 от крема се разбърква с конфитюра от ягоди.
Осем от платките се подреждат върху дъска или поднос. Отгоре се шприцова половината от белия крем.
Поставят се втори ред кори
и върху тях се разпределя ягодовият крем.
Подрежда се и третият ред кори
и върху тях се шприцоват розички от останалият бял крем. Готовите милфьои се гарнират с резенчета пресни ягоди и се поръсват с пудра захар за постигане на заскрежен ефект.
Няма коментари:
Публикуване на коментар