петък, 13 май 2016 г.



Продукти за 8 броя:

400 г. многолистно тесто (аз използвах охладено многолистно тесто на Лидъл)




За крема:


2 бр. Creme Ole с вкус на ванилия на д-р Йоткер без варене



600 мл. прясно мляко
100 мл. течна сладкарска сметана, разбита на твърд сняг
100 г. конфитюр от ягоди

7-8 пресни ягоди за декорация
пудра захар за поръсване





Бутер тестото се разрязва



на 12 правоъгълника с размери 10х7 см., които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Изваждат се от фурната, подреждат се върху решетка



и се оставят да изстинат напълно. Охладените кори се режат хоризонтално на две.



Кремът се приготвя както е указано на опаковката, но с 600 мл. прясно мляко, за да стане по- гъст.



Смесва се с разбитата сметана, като се разбърква с шпатула.



2/3 от крема се сипва в пош със звездовиден накрайник, а останалата 1/3 от крема се разбърква с конфитюра от ягоди.
Осем от платките се подреждат върху дъска или поднос. Отгоре се шприцова половината от белия крем.



Поставят  се втори ред кори



и върху тях се разпределя ягодовият крем.



Подрежда се и третият ред кори



и върху тях се шприцоват розички от останалият бял крем. Готовите милфьои се гарнират с резенчета пресни ягоди и се поръсват с пудра захар за постигане на заскрежен ефект.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...