Адаптирано от тук
Продукти:
За бисквитената основа:
250 г. фино смлени бисквити
75 г. разтопено краве масло
За сметановият крем:
400 г. заквасена сметана
175 г. натурално крем сирене Филаделфия
150 г. течна сладкарска сметана
За белият пласт:
2/3 от сметановият крем
100 г. пудра захар
кората и сокът на 1/2 лимон
10 г. ванилена захар
10 г. желатин на д-р Йоткер + 50 мл. студена вода
За боровинковият пласт:
1/3 от сметановият крем
350 г. сладко от боровинки
10 г. желатин на д-р Йоткер + 50 мл. студена вода
Смлените бисквити се смесват с разтопеното масло
Тортена форма с подвижно дъно се застила с хартия за печене и се намаслява. Бисквитената смес се изсипва във формата и се разпределя, като се притиска добре, докато се получи равномерна основа.
За сметановият крем в голяма купа се смесват крем сиренето и заквасената сметана и се разбъркват.
Течната сладкарска сметана се разбива на твърд сняг и се добавя към сместа с крем сиренето. Сместа се разбъркват до хомогенност.
За белият пласт в купа се сипват 2/3 от сметановият крем. Добавя се кората и сокът на лимона, пудрата захар и ванилията.
След това се разтапя на водна баня като не трябва да завира. Охлажда се леко и се прибавя към бялата смес. Разбърква се добре и се сипва върху охладената бисквитена основа. Заглажда се
През това време се приготвя боровинковият пласт. В купа се сипва останалата 1/3 от сметановият крем и се смесва с пасираното сладко от боровинки. Сипва се разтопеният на водна баня желатин и всичко се разбърква добре.
Чийзкейкът се сервира добре охладен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар