Продукти за 25 броя:
200 мл. вода
100 г. краве масло
120 г. брашно
2-3 щипки сол
3 яйца размер L
80 г. настъргано сирене Чедър
40 г. настърган кашкавал
В касерола се смесват водата и маслото.
Слага се на умерен огън и се бърка докато водата заври и маслото се разтопи напълно. Сипва се брашното наведнъж,
като се бърка енергично с дървена лъжица докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда.
Правоъгълна тава се застила с хартия за печене.
Тестото се сипва в пош с голям кръгъл накрайник.
Шприцоват се еднакви по големина топки, като се оставя разстояние между тях.
Стърчащите им връхчета се заглаждат леко с вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар