неделя, 29 май 2016 г.

Пържени кюфтета от кайма и булгур





































Предлагам Ви едни по-различни пържени кюфтенца, 
в които накиснатият във вода хляб е заменен 
с накиснат във вода булгур :). 
Рецептата за тези невероятни кюфтета 
е от моите приятели Женя и Калоян.
 Благодаря Ви от сърце!


Продукти за 12 броя  (4 порции):


125 г. булгур + 250 мл. гореща вода
500 г. кайма 
листата на 3-4 стръка магданоз
1 голяма глава кромид лук
2 яйца
2 щипки едро смляно чили
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. смлян кимион
1 с. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

олио за пържене



Булгурът се залива с горещата вода


и се оставя да набъбне за 40-45 минути. Отцежда се добре и се смесва с каймата, яйцата, нарязаните на ситно лук и магданоз и сухите подправки.


Всичко се омесва добре. 



Оформят се кюфтета, които се пържат до златисто


в сгорещената мазнина и се отцеждат върху домакинска хартия или салфетка.


Сервират се с гарнитура от картофено пюре и задушени зеленчуци.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар