Пържени кюфтета от кайма и булгур
Предлагам Ви едни по-различни пържени кюфтенца,
в които накиснатият във вода хляб е заменен
с накиснат във вода булгур :).
Рецептата за тези невероятни кюфтета
е от моите приятели Женя и Калоян.
в които накиснатият във вода хляб е заменен
с накиснат във вода булгур :).
Рецептата за тези невероятни кюфтета
е от моите приятели Женя и Калоян.
Благодаря Ви от сърце!
Продукти за 12 броя (4 порции):
125 г. булгур + 250 мл. гореща вода
500 г. кайма
листата на 3-4 стръка магданоз
1 голяма глава кромид лук
2 яйца
2 щипки едро смляно чили
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. смлян кимион
1 с. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Булгурът се залива с горещата вода
Оформят се кюфтета, които се пържат до златисто
Няма коментари:
Публикуване на коментар