неделя, 15 януари 2017 г.





Продукти:

За основата:

100 г. бяло брашно
100 г. брашно от лимец
50 г. брашно от елда
100 мл. студена вода
30 мл. зехтин или олио
5 г. сол

За плънката:

8-10 чери доматчета
300 г. печена и обелена червена капия
120 г. сирене
2 яйца
50 мл. прясно мляко
20 г. настърган кашкавал
3 стръка зелен лук
3 стръка пресен чесън
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
30 мл. зехтин или олио








За тестото в купа се смесват брашната, солта



и студената вода



 и се разбърква до получаване на влажни трохи.



Добавя се зехтина и се омесва меко тесто.



Фурната се загрява на 180 градуса без обдухване. 
Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм. и се разстила в правоъгълна тава с размери 35х10 см. 



или кръгла с диаметър 22-23 см., предварително намазнена и набрашнена. Надупчва се с вилица. Пече се 20 минути и се оставя да се охлади.
За плънката зеленият лук и чесън се режат на ситно



и се запържват в мазнината за 2-3 минути. Добавя се нарязаната на ивички червена капия



и се готви още 5-6 минути. Подправя се със сол, черен пипер и сух риган. Оставя се да се охлади за 10 минути.
В купа се смесват яйцата, прясното мляко и настърганият кашкавал. 



Добавят се натрошеното сирене и охладената плънка и всичко се разбърква.



Сместа се изсипва върху тестената основа и се разпределя. Отгоре се слагат тук-там чери доматчетата. 



Кишът се пече на 180 градуса около 40 минути. Охлажда се за 10 минути, изважда се от формата и се сервира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...