Продукти:
За основата:
100 г. бяло брашно
100 г. брашно от лимец
50 г. брашно от елда
100 мл. студена вода
30 мл. зехтин или олио
5 г. сол
За плънката:
8-10 броя чери домати
300 г. печена и обелена червена
капия
120 г. сирене
2 яйца
50 мл. прясно мляко
20 г. настърган кашкавал
3 стръка зелен лук
3 стръка пресен чесън
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
За
тестото в купа се смесват брашната, солта
и студената вода
и се разбърква до получаване на влажни трохи.
Добавя се зехтина и се омесва меко тесто.
и се разбърква до получаване на влажни трохи.
Добавя се зехтина и се омесва меко тесто.
Фурната
се загрява на 180 градуса без вентилатор.
Тестото
се разточва на кора с дебелина 3-4 мм. и се разстила в правоъгълна тава с
размери 35х10 см.
или кръгла с диаметър 22-23 см., предварително намазнена и набрашнена. Надупчва се с вилица. Пече се 20 минути и се оставя да се охлади.
или кръгла с диаметър 22-23 см., предварително намазнена и набрашнена. Надупчва се с вилица. Пече се 20 минути и се оставя да се охлади.
За
плънката зеления лук и чесън се режат на ситно
и се запържват в мазнината за 2-3 минути. Добавя се нарязаната на ивички червена капия
и се готви още 5-6 минути. Подправя се със сол, черен пипер и сух риган. Оставя се да се охлади за 10 минути.
и се запържват в мазнината за 2-3 минути. Добавя се нарязаната на ивички червена капия
и се готви още 5-6 минути. Подправя се със сол, черен пипер и сух риган. Оставя се да се охлади за 10 минути.
В купа се
смесват яйцата, прясното мляко и настърганият кашкавал.
Добавят се натрошеното сирене и охладената плънка и всичко се разбърква.
Добавят се натрошеното сирене и охладената плънка и всичко се разбърква.
Кишът се
пече на 180 градуса около 40 минути. Охлажда се за 10 минути, изважда се от
формата и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар