събота, 21 януари 2017 г.



















Продукти:

200 г. шунка
2 сварени яйца
1 домат
1/2  краставица
200 г. майонеза
сол и черен пипер на вкус

50 г. настърган кашкавал




















Шунката се нарязва на кубчета


и се смесва с половината майонеза.


Сварените яйца се нарязват на кубчета и се разбъркват с останалата майонеза. 



Подправят се със сол и черен пипер.
Доматът и краставицата също се режат на кубчета и се подсушават добре с домакинска хартия. 


В подходяща чиния се слагат два метални ринга с диаметър 10 см.  Първо се сипва сместа с шунката като се разпределя в двата ринга и се заглажда. 


Върху нея се разпределят кубчетата краставица. 


Следва яйчената смес.


Отгоре се подреждат доматените кубчета и се поръсват с настърганият кашкавал. Салатата се оставя да се охлади за 2 часа в хладилника. Металните рингове внимателно се отстраняват и салатата е готова за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...