Продукти
за тава с диаметър 30-32 см.:
400 г. фини кори (10-12 броя)
300 г. праз лук
100 г. ориз + 300 мл. гореща вода
50 г. нарязани на кръгчета черни маслини без
костилки
100 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
200 г. сирене
3 яйца
Празът
се нарязва на ситно и се запържва в 40 мл. от мазнината докато омекне.
Залива се горещата вода и се
вари на слаб огън
докато набъбне и поеме цялото
количество течност. Прибавят се маслините
и сместа се оставя да се
охлади за 20 минути.
След
това се добавят натрошеното сирене, яйцата, сол и черен пипер на вкус
и всичко
се разбърква.
Корите
се слепват по две с мазнина.
Върху тях се разпределя част от плънката
и се
навиват на руло.
Тавата
се покрива с хартия за печене и се намазва с мазнина. Баницата се подрежда в
нея, намазва се обилно с останалата мазнина
и се пече в предварително загрята
на 180 градуса фурна до златисто около 40 минути.
Готовата
баница се изважда от фурната, напръсква се с вода и се завива с кърпа. Оставя
се така за 20 минути и е готова за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар