сряда, 11 януари 2017 г.
















Продукти за тава с диаметър 30-32 см.:

400 г. фини кори (10-12 броя)
300 г. праз лук
100 г. ориз + 300 мл. гореща вода
50 г. нарязани на кръгчета черни маслини без костилки 
100 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
200 г. сирене
3 яйца



Празът се нарязва на ситно и се запържва в 40 мл. от мазнината докато омекне.


Добавя се оризът и се пържи 2-3 минути.


Залива се горещата вода и се вари на слаб огън 



докато набъбне и поеме цялото количество течност. Прибавят се маслините 




и сместа се оставя да се охлади за 20 минути. 
След това се добавят натрошеното сирене, яйцата, сол и черен пипер на вкус


и всичко се разбърква. 


Корите се слепват по две с мазнина.


Върху тях се разпределя част от плънката


и се навиват на руло. 



Тавата се покрива с хартия за печене и се намазва с мазнина. Баницата се подрежда в нея, намазва се обилно с останалата мазнина



и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто около 40 минути.


Готовата баница се изважда от фурната, напръсква се с вода и се завива с кърпа. Оставя се така за 20 минути и е готова за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...