четвъртък, 5 януари 2017 г.



Продукти за 4 порции:

700 г. пилешко филе
1/3 глава лук
1/3 морков
резенче целина
сол
5-6 зърна черен пипер

40 мл. олио
20 г. краве масло 
50 г. брашно
горещ пилешки бульон ~ 600-700 мл.

За застройката:

150 мл. прясно мляко
1 жълтък
сокът на 1 лимон





Пилешкото филе се нарязва на тънки филийки.



Слага се в тенджера заедно с лукът, моркова, целината, солта и зърната черен пипер.



Залива се с вода и се вари на умерен огън до готовност. След това месото се изважда от тенджерата, а бульонът се прецежда. 
В дълбок тиган се сгорещяват олиото и маслото. Сипва се брашното



и се бърка около 1-2 минути, докато стане леко златисто.




Добавя се горещият бульон на порции и се разбърква докато сосът достигне желаната гъстота. В купичка се разбиват жълтъка с прясното мляко. Добавя се изцеденият лимонов сок и застройката се сипва на тънка струя към соса,



при непрекъснато разбъркване. Пилешкото месо се връща в тигана



и ястието се вари още 4-5 минути и е готово за сервиране.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...