Продукти за 4 порции:
700 г.
пилешко филе
1/3 глава
лук
1/3
морков
резенче
целина
сол
5-6 зърна
черен пипер
40 мл.
олио
20 г.
краве масло
50 г.
брашно
горещ
пилешки бульон ~ 600-700 мл.
За застройката:
150 мл.
прясно мляко
1 жълтък
сокът на
1 лимон
Пилешкото
филе се нарязва на тънки филийки.
Слага се в тенджера заедно с лукът, моркова,
целината, солта и зърната черен пипер.
Залива се с вода и се вари на умерен огън до готовност.
След това месото се изважда от тенджерата, а бульонът се прецежда.
В дълбок
тиган се сгорещяват олиото и маслото. Сипва се брашното
и се бърка около 1-2 минути, докато стане леко златисто.
Добавя се горещият бульон на порции и се
разбърква докато сосът достигне желаната гъстота. В купичка се разбиват жълтъка с
прясното мляко. Добавя се изцеденият лимонов сок и застройката се сипва на
тънка струя към соса,
при непрекъснато разбъркване. Пилешкото месо се връща в
тигана
и ястието се вари още 4-5 минути и е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар