четвъртък, 5 януари 2017 г.




Продукти:

800 мл. прясно мляко
200 г. ориз
600 мл. вода
1 щипка сол
200-220 г. захар
2 пакетчета ванилия

канела за поръсване


Водата се сипва в тенджера и се слага на котлона да заври. Добавя се оризът,


посолява се и се вари, докато омекне. 



Сипва се прясното мляко 


и се изчаква да заври, като се разбърква от време на време. Прибавят се захарта и ванилията и варенето продължава докато сместа се сгъсти. 




Готовото мляко с ориз се разпределя в купички, поръсва се с канела и се оставя да се охлади напълно. Прибира се в хладилник за 2-3 часа и е готово за консумация.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...