Продукти за форма с
диаметър 24 см. или за 6 малки формички:
За основата:
150
г. бисквити
70
г. меко краве масло
За крема:
250
г. маскарпоне
200
г. заквасена сметана
2
белтъка + щипка сол
120
г. захар
настърганата
кора на 1/2 лимон
15
г. желатин на д-р Йоткер + 75 мл. студена вода
За ягодовото желе:
200
г. пресни ягоди
100
г. захар
10
г. желатин на д-р Йоткер + 50 мл. студена вода
Бисквитите се
смилат в блендер и се смесват с мекото краве масло до получаване на маслени
трохи.
Форма за торта с диаметър 24 см. се застила с хартия за печене. Сипват се бисквитените трохи и се притискат добре с лъжица или с дъното на стъклена чаша, за да се получи стабилна основа.
Оставя се в хладилника за 30 минути.
Форма за торта с диаметър 24 см. се застила с хартия за печене. Сипват се бисквитените трохи и се притискат добре с лъжица или с дъното на стъклена чаша, за да се получи стабилна основа.
Оставя се в хладилника за 30 минути.
За крема
белтъците се разбиват с щипка сол на пяна.
Добавя се половината захар и разбиването продължава на водна баня, за да се темперират белтъците до получаване на твърди връхчета.
Добавя се половината захар и разбиването продължава на водна баня, за да се темперират белтъците до получаване на твърди връхчета.
В купа се
смесват маскарпонето, заквасената сметана, останалата захар и настърганата
лимонена кора
и всичко се разбърква на гладък крем. Прибавя се стопеният на водна баня желатин.
Накрая се добавят разбитите белтъци
и се разбърква внимателно с помощта на шпатула.
и всичко се разбърква на гладък крем. Прибавя се стопеният на водна баня желатин.
Накрая се добавят разбитите белтъци
и се разбърква внимателно с помощта на шпатула.
Готовият крем
се сипва върху бисквитената основа, заглажда се и се оставя в хладилника да
стегне за няколко часа.
След това се разбъркват със стопеният на водна баня желатин и се сипват върху стегналият бял крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар