Продукти:
500
г. пилешко филе
150-200
г. натурален корнфлейкс
2
яйца
50-60 г. брашно
2-3
с. л. лимонов сок
сол
и черен пипер на вкус
чесън
на прах (по желание)
олио
за пържене
Пилешкото
филе се реже на парчета с желаната големина и се подправя със сол, черен пипер
и чесън на прах.
Полива се с лимоновият сок, разбърква се
и се прибира в
хладилника за 15 минути.
В отделни
купички се слагат брашното, разбитите яйца и натрошеният на едро корнфлейкс.
Пилешките
филета се овалват в брашно, като се изтупват добре от излишното, след това се потапят в
яйце и накрая в корнфлейкс
и се пържат в сгорещената мазнина докато придобият
апетитен златист цвят.
Готовите филета се поставят в чиния, покрита с
домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервират се с
резенчета лимон.
Хрупкавите
филенца могат да се поднесат и с млечен сос приготвен от 200 г. кисело мляко,
100 г. майонеза, сол и чесън на прах на вкус, като всичко се разбърква до
хомогенност и се сипва в подходяща купичка за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар