четвъртък, 20 април 2017 г.





Продукти:

500 г. пилешко филе
150-200 г. натурален корнфлейкс
2 яйца
50-60 г. брашно
2-3 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
чесън на прах (по желание)

олио за пържене




Пилешкото филе се реже на парчета с желаната големина и се подправя със сол, черен пипер и чесън на прах. 


Полива се с лимоновият сок, разбърква се 


и се прибира в хладилника за 15 минути. 
В отделни купички се слагат брашното, разбитите яйца и натрошеният на едро корнфлейкс.


Пилешките филета се овалват в брашно, като се изтупват добре от излишното, след това се потапят в яйце и накрая в корнфлейкс 


и се пържат в сгорещената мазнина докато придобият апетитен златист цвят. 


Готовите филета се поставят в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.


Сервират се с резенчета лимон.

Хрупкавите филенца могат да се поднесат и с млечен сос приготвен от 200 г. кисело мляко, 100 г. майонеза, сол и чесън на прах на вкус, като всичко се разбърква до хомогенност и се сипва в подходяща купичка за сервиране. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...