четвъртък, 6 април 2017 г.





Продукти:

300 г. свежа коприва
1 връзка зелен лук
1 стрък пресен чесън
1 морков ~ 100 г.
70 г. ориз
100 г. обелени и нарязани на кубчета домати
50 мл. олио
сол и черен пипер на вкус

кисело мляко за гарниране
нарязани на ситно орехови ядки за поръсване



Копривата се измива и се попарва във вряща подсолена вода и оцет за 5-6 минути. Отцежда се, оставя се да се охлади и се нарязва на ситно.
Зеленият лук, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещената мазнина за 5 минути. Добавят се копривата и измитият ориз и готвенето продължава 2-3 минути. 
Ястието се залива с 1,5 литра гореща вода. След като кипне се добавят сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън 15-20 минути. 
Накрая се добавят нарязаните на кубчета домати и супата се вари до пълното сваряване на ориза.
Сервира се гарнирана с кисело мляко и накълцани орехови ядки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...