Продукти:
300
г. свежа коприва
1
връзка зелен лук
1
стрък пресен чесън
1
морков ~ 100 г.
70
г. ориз
100
г. обелени и нарязани на кубчета домати
50
мл. олио
сол
и черен пипер на вкус
кисело
мляко за гарниране
нарязани
на ситно орехови ядки за поръсване
Копривата
се измива и се попарва във вряща подсолена вода и оцет за 5-6 минути. Отцежда
се, оставя се да се охлади и се нарязва на ситно.
Зеленият
лук, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещената
мазнина за 5 минути. Добавят се копривата и измитият ориз и готвенето
продължава 2-3 минути.
Ястието се залива с 1,5 литра гореща вода. След като
кипне се добавят сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън 15-20 минути.
Накрая се
добавят нарязаните на кубчета домати и супата се вари до пълното сваряване на ориза.
Сервира се гарнирана с кисело мляко и накълцани орехови ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар