Продукти за 4 порции:
800
г. пилешко филе
20
г. краве масло
15
мл. олио
сол
и черен пипер на вкус
За соса:
300
мл. зеленчуков бульон
100
мл. млечна готварска сметана
20
г. дижонска горчица
1/3
ч. л. чесън на прах по желание
Пилешкото
филе се измива, подсушава се и се реже на тънки парчета.
Подправя се със сол и
черен пипер на вкус.
В тиган се
сгорещяват олиото и кравето масло и овкусените пилешки филета се изпържват до
златисто.
Изваждат се в затоплена чиния.
Бульонът и
сметаната се сипват в същият тиган и се варят 2-3 минути, докато получат леко
кремав цвят.
Добавя се горчицата и сосът се готви още десетина минути, докато
се сгъсти.
Подправя се
със сол и черен пипер и чесън на прах.
Няма коментари:
Публикуване на коментар