Солен кекс с шунка,
зелен лук и варени яйца
Продукти за форма с дължина 30 см:
200
г. кисело мляко
2
яйца
100
мл. олио
200
мл. прясно мляко
10
г. бакпулвер
5
г. сол
350
г. брашно
50
г. настърган кашкавал
100
г. шунка
50-60
г. пера от зелен лук
5
сварени яйца
Яйцата се
разбиват с киселото мляко с телена бъркалка. Добавят се прясното мляко и олиото
и се разбъркват.
Брашното, бакпулвера и солта се пресяват в купа и се добавят
на порции към сместа.
Прибавят се настърганият кашкавал, нарязаната на малки
кубчета шунка и перата зелен лук, предварително нарязани на ситно.
Всички
съставки се разбъркват.
Продълговата
кексова форма с дължина 30 см. се намазва с масло и се поръсва с брашно.
Сипва се 1/2
от тестото и се разстила.
По средата се подреждат сварените яйца,
а отгоре се
сипва останалата част от тестото
и се заглажда.
Кексът се
пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около час до суха клечка.
Оставя се да се охлади за 30-40 минути. Изважда се от формата и е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар