петък, 14 април 2017 г.

Солен кекс с шунка, 

зелен лук и варени яйца



































Продукти за форма с дължина 30 см:

200 г. кисело мляко
2 яйца
100 мл. олио
200 мл. прясно мляко
10 г. бакпулвер
5 г. сол
350 г. брашно
50 г. настърган кашкавал
100 г. шунка
50-60 г. пера от зелен лук

5 сварени яйца 





Яйцата се разбиват с киселото мляко с телена бъркалка. Добавят се прясното мляко и олиото 


и се разбъркват. 
Брашното, бакпулвера и солта се пресяват в купа и се добавят на порции към сместа. 


Прибавят се настърганият кашкавал, нарязаната на малки кубчета шунка и перата зелен лук, предварително нарязани на ситно. 


Всички съставки се разбъркват.
Продълговата кексова форма с дължина 30 см. се намазва с масло и се поръсва с брашно.
Сипва се 1/2 от тестото и се разстила.


По средата се подреждат сварените яйца, 


а отгоре се сипва останалата част от тестото 


и се заглажда.
Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около час до суха клечка.


Оставя се да се охлади за 30-40 минути. Изважда се от формата и е готов за сервиране.









Няма коментари:

Публикуване на коментар