неделя, 15 март 2015 г.

Руло от свинска плешка


Адаптирано от тук




Продукти:




1500 г. свинска плешка

4 яйца (размер М)

1 стрък пресен лук

зелената част на 1 стрък пресен чесън

150 г. пушено топено сирене

150 г. пресни гъби

120 г. бекон (5 резена)




Оформяме месото на тънко парче, което да можем да завием на руло.
Разбиваме енергично яйцата с вилица и добавяме наситненият зелен лук и чесън. Изпържваме омлет и го оставяме да се охлади.
Гъбите нарязваме на ситно и ги запържваме в 1 с. л. мазнина, посоляваме, добавяме черен пипер и суха мащерка на вкус.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и го начукваме добре. Върху него поставяме готовият омлет, подреждаме бекона, топеното сирене и гъбите. Завиваме на стегнато руло, което пристягаме с помощта на дебел конец и го запечатваме от всички страни на сгорещен тиган с 3 - 4 с. л. мазнина.


Прехвърляме рулото в тавичка и го печем 1 час и 30 минути на 180 - 200 градуса, покрито с алуминиево фолио. 10 минути преди края на печенето отстраняваме фолиото, за да получи месото апетитен златист загар. Готовото руло нарязваме на филии и поливаме по желание със сос Бешамел с гъби.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...