петък, 27 март 2015 г.

Стек  Сейлсбъри







Продукти за 4 порции:

1 кг. смляна свинска плешка

4 яйца

6 с. л. галета

2-3 с. л. олио

1 голяма глава кромид лук

1 ч. л. сух риган

1/4  ч. л. суха мащерка

½  ч. л. смлян кимион

сол и черен пипер на вкус

 

За соса от гъби:

 

250 г. пресни печурки

50 г. краве масло

1 с. л. брашно

300 мл. гъбен бульон

сол и черен пипер на вкус.

 

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещената мазнина около 5 минути. Прибавя се риганът и мащерката и се разбърква добре. Оставя се леко да се охлади.

Каймата се омесва с яйцата и галетата. Прибавят се лукът, кимиона, сол и черен пипер на вкус.

Оформят се 4 бургера. Запечатват се в сгорещен тиган от двете страни и се прехвърлят в тава. 

За соса гъбите се нарязват на филийки и се запържват в сгорещеното масло. Прибавя се брашното и се разбърква. Налива се горещият гъбен бульон и се  овкусява със сол и черен пипер.

Сосът се излива върху бургерите и ястието се запича в предварително загряна на 200 градуса фурна за 10-15 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...