събота, 28 март 2015 г.



Продукти за 4 порции:


4 средно големи тиквички
1 връзка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
200 г. сирене
4 яйца
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
50 мл. олио
1 с. л. доматено пюре

100 г. кашкавал за поръсване



Тиквичките се нарязват на две по дължина и се издълбават внимателно с лъжица. Ладийките се посоляват и се захлупват за 30 минути, за да се отцедят. Вътрешността на тиквичките се нарязва на ситно, посолява се и също се отцежда. Тава се застила  с хартия за печене и  в нея се нареждат ладийките, които се поливат с 2/3 от мазнината и се  пекат в сгорещена фурна на 220 градуса за 10-15 минути. През това време се  приготвя  плънката. Лукът  и чесънът се нарязват на не много ситно и се задушават в останалата 1/3 от мазнината за 2-3 минути, добавят   се нарязаните тиквички и се готвят 5-6 минути. Добавя се нарязания копър и  се чукват яйцата. Бърка се  докато яйцата се втвърдят и се сваля от котлона. Прибавя се сиренето и доматеното пюре и се  посолява. Разбърква се добре. Изпечените ладийки се напълват със сместа (по желание могат да се полеят с още мазнина) и се пекат около 30 минути на 200 градуса. Изваждат се и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се пече още няколко минути до получаване на златиста коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...