Пиле по испански с гъби, чушки и зелени маслини
Продукти:
500-600 г пилешко филе
300-400 г. гъби печурки
2 зелени чушки
2 червени чушки
100 г. зелени маслини без костилка
2 с. л
доматено пюре
3-4 с. л. олио
2-3 с. л. брашно
½ ч. л. червен пипер
150 мл. пилешки бульон
Чушките нарязваме на ивици около 1 см. Гъбите нарязваме на половинки
или четвъртинки в зависимост от големината им. Нарязваме пилешкото филе на
порции (от 1 филе пеперуда оформих 6 парчета). Смесваме брашното с червеният пипер и
овалваме месото. В тиган изпържваме в олиото на силен огън месото от
двете страни до кафяво. После на среден огън пържим по още 4 минути за всяка
страна. Изваждаме месото в чиния, а в мазнината слагаме доматеното пюре, разбъркваме
за около 30 секунди и изсипваме зеленчуците. Запържваме за около 4-5 минути, като
бъркаме постоянно. Добавяме бульонът и кипваме. Захлупваме и на тих огън
задушаваме зеленчуците около 10 минути. Връщаме месото и прибавяме маслините. Варим
още няколко минути докато се посгъсти сосът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар