четвъртък, 19 март 2015 г.

Студен чийзкейк Орео










Продукти:

За основата:

300 г. бисквити с какао
100 г. течно краве масло
1 ампула ромова есенция

За крема:

250 г. маскарпоне
175 г.  натурално крем сирене Филаделфия
100 г. бял шоколад
200 г. течна сладкарска сметана
50 г. захар
20 г. желатин

19-20 бисквити Орео за оформяне  на блат

За украса:

10 бисквити Орео
100 г. разбита сладкарска сметана

 

Бисквитите се смилат в блендер и се смесват  с течното масло и ромовата есенция.  Сместа се бърка до получаването на влажни трохи. Тортена форма с подвижен борд с диаметър 22 см. се застила с хартия за печене. Трохите се изсипват в нея, разпределят се и се притискат добре до получаването на стабилна основа. Оставя се в хладилник да стегне.
За крема желатинът се разтапя на водна баня, разтворен с малко вода.
Маскарпонето, крем сиренето и захарта се разбиват  с миксер на ниска степен. Към тях се добавя разбитата сметана и се разбърква с шпатула. Разтопеният желатин се добавя на части към крема, като се разбърква добре.
Белият шоколад се стапя на водна баня и се прибавя към крема. Всичко се разбърква добре до хомогенизиране.
Върху бисквитената основа се сипва половината от крема и се разстила.  Върху него се подрежда един ред бисквитки Орео. Добавя се останалия крем и се заглажда добре. Чийзкейкът се оставя няколко часа в хладилник.
 След това внимателно се  отстранява  борда и  кейка се гарнира с розички от бита сметана и бисквитки Орео.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...