Пица с чоризо
Продукти за 2 средни пици:
За тестото:
7 г. суха мая,
200 мл. топла вода,
5 г. захар,
10 г. сол,
10 мл. зехтин,
350-400г. брашно.
За гарниране:
4-5 с. л. доматен сос
200 г. салам чоризо, нарязан на шайби
1 глава червен лук, нарязана на ситно
2 зелени чушки Сиврия, нарязани на полумесеци
200 г. нарязани мариновани гъби
10-12 маслини без костилка
300 г. настърган кашкавал
Замесва се меко тесто и оставяме да втаса. Разстила се в 2 тавички за пица. Намазва се с доматения сос и се гарнира с лука, чоризото, гъбите, чушките и маслините. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност.
Сервира се с резени пресен домат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар