понеделник, 12 декември 2016 г.









Продукти за тава с диаметър 30 см.:

За тестото:

200 мл. топла вода
7 г. суха мая
5 г. захар
5 г. сол
50 мл. олио
1 яйце
около 500 г. брашно

За плънката:

150 г. кисело мляко
150 г. натрошено сирене
2 яйца











От топлата вода, маята, захарта и 150 г. от брашното се прави квас и се оставя да шупне.


След това към него се прибавят олиото, яйцето, солта и останалото пресято брашно


и се омесва меко тесто.


Завива се с кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. (Аз го слагам в загрята на 50 градуса фурна и след 20 минути е готово).



В голяма купа се слагат яйцата с киселото мляко за плънката. Добавя се и натрошеното сирене.



От тестото се откъсват малки парченца, от които  се оформят топчета (с големина на орех)


и се пускат в купата с плънката.


Всичко се разбърква внимателно. 



Тавата се застила с хартия за печене и леко се намазнява. Сипва се тестото с плънката и се разпределя равномерно.


Така оформеният тутманик се слага в студена фурна, която след това се включва на 200 градуса без вентилатор и се пече до златисто.
Изважда се от фурната и се покрива с кърпа за 10-ина минути, след което е готов за сервиране. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...