Продукти за тава с диаметър 30 см.:
За тестото:
200 мл. топла вода
7 г. суха мая
5 г. захар
5 г. сол
50 мл. олио
1 яйце
около 500 г. брашно
За плънката:
150 г. кисело мляко
150 г. натрошено сирене
2 яйца
От топлата вода, маята, захарта и 150 г. от брашното се прави квас и се оставя да шупне.
Завива се с кърпа и се
оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. (Аз го слагам в загрята на 50 градуса фурна и след 20 минути е готово).
В голяма купа се
слагат яйцата с киселото мляко за плънката. Добавя се и натрошеното сирене.
От тестото се откъсват малки
парченца, от които се оформят топчета (с големина на орех)
Всичко се разбърква
внимателно.
Тавата се застила с
хартия за печене и леко се намазнява. Сипва се тестото с плънката и се разпределя равномерно.
Изважда се от фурната и се покрива с кърпа за 10-ина минути, след което е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар