Продукти за 4 порции:
1 кг. сьомгова пъстърва
(може и друг вид риба)
1 стрък праз лук
сокът на 1/2 лимон
1 цял лимон
2 стръка копър
40 мл. олио
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
Рибата се филетира и се
почиства от костите. Кожата се отстранява, а филетата
се нарязват на еднакви
по големина парчета.
В дълбока чиния се
слагат нарязаният на кръгчета праз лук, прясно изцеденият лимонов сок, солта и
черният пипер, накълцаният копър и олиото. Добавя се рибата и всичко се
разбърква внимателно.
Рибата се оставя в
хладилника за 15 минути, за да поеме ароматите.
Лимонът се нарязва на
тънки кръгчета.
На всяко шишче се
нанизват подред риба, праз лук, риба, лимон и т.н.
Намазват се с олио и се
пекат на силно загрята скара или грил тиган около 10 минути, като периодично се
обръщат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар