сряда, 21 декември 2016 г.





Адаптирано от тук

Продукти:

125 г. меко масло
1 яйце размер L
100 г. пудра захар
250 г. брашно
100 г. пшенично нишесте 
10 г. бакпулвер
1 щипка сол
семената на 1 шушулка ванилия
настъргана кора на 1/2 лимон

За декориране:

100 г. бял шоколад
100 г. суров шамфъстък
100 г. сушени червени боровинки





Мекото масло и захарта се слагат в купа



 и се разбъркват до получаване на крем.




 Прибавят се яйцето, лимоновата кора и семената от ваниловата шушулка



и всичко се разбива добре с телена бъркалка.



Добавя се пресятото брашно с бакпулвера, солта и нишестето 



и се омесва тесто,



което се оставя да престой 10-15 минути в хладилника. 
Тестото се разточва върху хартия за печене на кора с дебелина 5-6 мм. и с формичка се изрязват кръгчета с диаметър  8-9 см.



Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. След това с по-малка формичка с диаметър около 4 см. се изрязват кръгчета,



за да се оформи венчето.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 10-15 минути. (Бисквитките трябва да останат бели, а краищата им леко да порозовеят.)



Оставят се да изстинат напълно. 
Белият шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и с него се намазват венчетата.



След това се декорират с нарязан суров шамфъстък и сушени червени боровинки.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...