Адаптирано от тук
Продукти:
125 г. меко масло
1 яйце размер L
100 г. пудра захар
250 г. брашно
100 г. пшенично
нишесте
10 г. бакпулвер
1 щипка сол
семената на 1 шушулка
ванилия
настъргана кора на 1/2
лимон
За декориране:
100 г. бял шоколад
100 г. суров шамфъстък
100 г. сушени червени
боровинки
Мекото масло и захарта
се слагат в купа
и се разбъркват до получаване на крем.
Прибавят се яйцето, лимоновата кора и семената от ваниловата шушулка
и всичко се разбива добре с
телена бъркалка.
Добавя се пресятото брашно с бакпулвера, солта и нишестето
и се омесва тесто,
което се оставя да престой 10-15 минути в хладилника.
и се разбъркват до получаване на крем.
Прибавят се яйцето, лимоновата кора и семената от ваниловата шушулка
и се омесва тесто,
Тестото се разточва
върху хартия за печене на кора с дебелина 5-6 мм. и с формичка се изрязват
кръгчета с диаметър 8-9 см.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за
печене. След това с по-малка формичка с диаметър около 4 см. се изрязват
кръгчета,
за да се оформи венчето.
Пекат се в предварително
загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 10-15 минути. (Бисквитките трябва
да останат бели, а краищата им леко да порозовеят.)
Оставят се да изстинат
напълно.
Белият шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и с него се намазват венчетата.
Белият шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и с него се намазват венчетата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар