Продукти:
700-800 г. риба (в
случая глава и опашка на сьомгова пъстърва и
2 средни скумрии)
1 стрък праз лук
1 морков около 50 г.
1 зелена капия около 60
г.
250 г. картофи
50 г. ориз
100 г. домати, нарязани
на кубчета
1 с. л. брашно ~ 20 г.
1/2 връзка девисил или 1
ч. л. сух
1/2 връзка магданоз
1 с. л. универсална
подправка
сол и черен пипер на
вкус
50 мл. олио
Рибата
се сварява в подсолена вода до
готовност. Изважда се в чиния, а бульонът се прецежда.
Праз лукът, морковът,
чушката и обелените картофи се нарязват на кубчета.
В тенджера се
загрява олиото и зеленчуците се запържват за 5-6 минути. Прибавя се брашното
и се бърка за около минута.
Сипва се прецеденият бульон
и зеленчуците се варят 15
минути до полуготовност. Добавят се почистената от костите риба,
измитият ориз, доматът,
зелените подправки, универсална подправка, сол и черен пипер на вкус.
Ястието се оставя да
поври още 15 минути. Сервира се поръсено с накълцан пресен магданоз и резен
лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар