сряда, 21 декември 2016 г.















































Продукти:

700-800 г. риба (в случая глава и опашка на сьомгова пъстърва и 2 средни скумрии)
 1 стрък праз лук
1 морков около 50 г.
1 зелена капия около 60 г.
250 г. картофи
50 г. ориз
100 г. домати, нарязани на кубчета
1 с. л. брашно ~ 20 г.
1/2 връзка девисил или 1 ч. л. сух
1/2 връзка магданоз
1 с. л. универсална подправка
сол и черен пипер на вкус
50 мл. олио



Рибата



се сварява в подсолена вода до готовност. Изважда се в чиния, а бульонът се прецежда.
Праз лукът, морковът, чушката и обелените картофи се нарязват на кубчета.



В тенджера се загрява олиото и зеленчуците се запържват за 5-6 минути. Прибавя се брашното



и се бърка за около минута. Сипва се прецеденият бульон 



и зеленчуците се варят 15 минути до полуготовност. Добавят се почистената от костите риба,


измитият ориз, доматът, зелените подправки, универсална подправка, сол и черен пипер на вкус. 
Ястието се оставя да поври още 15 минути. Сервира се поръсено с накълцан пресен магданоз и резен лимон.




Няма коментари:

Публикуване на коментар