четвъртък, 22 декември 2016 г.




























Продукти:


3 яйца
200 г. кисело мляко
70 мл. олио
300 г. пресято брашно
10 г. бакпулвер
150 г. натрошено сирене
сол на вкус




Яйцата се разбиват хубаво с телена бъркалка. Добавят се киселото мляко



и олиото


и всичко се разбива добре до хомогенност. Сипва се пресятото брашно с бакпулвера



бакпулвера и натрошеното сирене



и се разбърква. 
Кексова форма с отвор се намазва с масло и се поръсва с брашно. Сипва се тестото, разпределя се и се заглажда.



Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна без обдухване 30-40 минути до готовност. 




1 коментар:

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...