Адаптирано от тук
Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:
180 г. брашно
3 г. бакпулвер
3 г. канела
85 г. меко краве масло
1 щипка сол
175 г. захар
2 яйца размер М
100 мл. прясно мляко
2 средни по големина
ябълки
За поръсване:
30 г. кристална захар
3 г. канела
В купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, канелата и солта
и хубаво се
разбъркват.
В друга купа се смесват
мекото краве масло и захарта
и се разбиват с миксер на
висока скорост 2-3 минути. Добавят се яйцата
към която на порции се добавят
сухите съставки
Тортена форма с диаметър
22-23 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло и се
поръсват с брашно. Сипва се готовото тесто и се заглажда.
Ябълките се обелват и се
режат на не много тънки филийки, който се подреждат върху тестото във формата
на цвете.
Сладкишът се поръсва със
сместа от захар и канела
канела и се пече в
предварително загрята на 175 градуса фурна без вентилатор в продължение на 10
минути, а след това температурата се намалява на 155 градуса и се пече още
30-35 минути до готовност.
Оставя се да се охлади
във формата. Изважда се в подходяща чиния и е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар