неделя, 4 декември 2016 г.




















Адаптирано от тук

Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:

180 г. брашно
3 г. бакпулвер
3 г. канела
85 г. меко краве масло
1 щипка сол
175 г. захар
2 яйца размер М
100 мл. прясно мляко
2 средни по големина ябълки

За поръсване:


30 г. кристална захар
3 г. канела















В купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, канелата и солта


и хубаво се разбъркват. 




В друга купа се смесват мекото краве масло и захарта


и се разбиват с миксер на висока скорост 2-3 минути. Добавят се яйцата


и сместа отново се разбива. Сипва се и прясното мляко. Получава се пресечена, парцалива смес, 



към която на порции се добавят сухите съставки 


и с шпатула се разбърква до хомогенност. 




Тортена форма с диаметър 22-23 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло и се поръсват с брашно. Сипва се готовото тесто и се заглажда. 



Ябълките се обелват и се режат на не много тънки филийки, който се подреждат върху тестото във формата на цвете.



Сладкишът се поръсва със сместа от захар и канела



канела и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна без вентилатор в продължение на 10 минути, а след това температурата се намалява на 155 градуса и се пече още 30-35 минути до готовност. 
Оставя се да се охлади във формата. Изважда се в подходяща чиния и е готов за сервиране.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...