събота, 17 декември 2016 г.






























Адаптирано от тук


Продукти за 35 - 40 броя:

130 г. мед
75 г. захар
1 яйце
50 г. краве масло
250 г. пресято брашно
щипка сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л.смлян микс от подправки за меденки (канела, анасон, карамфил, индийско орехче, кардамон, джинджифил)

брашно за доизмесване и разточване


В тенджерка се смесват меда, захарта и маслото


и леко се загряват, докато се разтопят.



Добавят се подправките и яйцето



и всичко се разбърква добре.
В купа се пресяват сухите съставки


и на порции се добавят към влажните.


Омесва се тесто, което е лепкаво, завива се в стреч фолио


и се слага в хладилника за 1 час, за да си поеме ароматите. 

Готовото тесто се разточва


на кора с дебелина 1/2 см., като се поръсва с брашно, за да не лепне и с формички 



се изрязват сладки. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 8-10 минути.



Забележка: Хубаво е сладките да се оставят да престоят поне седмица преди консумация, като се съхраняват в подходяща кутия!
В украсяването на меденките участваха и моите две принцеси, за което много им благодаря!
За украсата използвахме фондан, сладкарски флумастери, гел бои на д-р Йоткер, перлички и перлен блясък.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...