неделя, 23 април 2017 г.









Продукти за 4 порции:

800 г. пилешко филе
20 г. краве масло
15 мл. олио
сол и черен пипер на вкус

За соса:

300 мл. зеленчуков бульон
100 мл. млечна готварска сметана
20 г. дижонска горчица
1/3 ч. л. чесън на прах по желание


Пилешкото филе се измива, подсушава се и се реже на тънки парчета. 


Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
В тиган се сгорещяват олиото и кравето масло и овкусените пилешки филета се изпържват до златисто. 


Изваждат се в затоплена чиния.


Бульонът и сметаната се сипват в същият тиган и се варят 2-3 минути, докато получат леко кремав цвят. 


Добавя се горчицата и сосът се готви още десетина минути, докато се сгъсти. 


Подправя се със сол и черен пипер и чесън на прах.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...