Адаптирано от тук
Продукти за 2 порции:
1 пъстърва ~ 600 г.
20
мл. олио
1/2
ч. л. суха мащерка
1/2
ч. л. сух риган
1/2
ч. л. сух магданоз
сол
и черен пипер на вкус
За соса:
4
скилидки чесън
30
мл. прясно изцеден лимонов сок
20
мл. бяло вино
25
г. краве масло
листата
на 4-5 стръка магданоз
Рибата се филетира
без да се отстранява кожата и се почиства от костите. Подправя се със сол, черен пипер и сухите подправки.
без да се отстранява кожата и се почиства от костите. Подправя се със сол, черен пипер и сухите подправки.
В голям тиган се загрява олиото на умерен огън.
Слагат се филетата с кожата нагоре
и се пържат 4-5 минути, докато покафенеят. Рибата се обръща от другата страна и се готви още 3-4 минути.
и се пържат 4-5 минути, докато покафенеят. Рибата се обръща от другата страна и се готви още 3-4 минути.
Тиганът се сваля от котлона и се похлупва.
Оставя се така около 10 минути, за да може рибата да се сготви напълно.
Оставя се така около 10 минути, за да може рибата да се сготви напълно.
В същия тиган се добавя накълцаният чесън,
лимоновият сок и бялото вино.
Вари се 1-2 минути и се сваля от огъня. Добавят се нарязаният на ситно магданоз и кравето масло
и се бърка, докато маслото се стопи напълно и се получи кремообразна смес. Рибата се връща в тигана и се полива със соса.
Съдът се похлупва и се оставя така 5-6 минути, за да си поеме рибата от ароматният сос.
Сервира се с гарнитура от варени или сотирани картофи и чаша добре охладено бяло вино!
Вари се 1-2 минути и се сваля от огъня. Добавят се нарязаният на ситно магданоз и кравето масло
и се бърка, докато маслото се стопи напълно и се получи кремообразна смес. Рибата се връща в тигана и се полива със соса.
Съдът се похлупва и се оставя така 5-6 минути, за да си поеме рибата от ароматният сос.
Сервира се с гарнитура от варени или сотирани картофи и чаша добре охладено бяло вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар