четвъртък, 8 юни 2017 г.













Адаптирано от тук


Продукти:

 8 броя фини кори за баница ~ 250 г.
50-60 г. разтопено краве масло

За плънката:

 500 г. череши
100 г. захар
100 мл. вода
40 г. овесени ядки
30 г. накълцан шамфъстък
1/4 ампула бадемова есенция


пудра захар за поръсване














Черешите се измиват, разрязват се на половинки и се почистват от костилките. Слагат се в касерола, посипват се със захарта и се заливат с водата. 


Варят се десетина минути.
Добавят се овесените ядки 


и бадемовата есенция и варенето продължава още 5-6 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Касеролата се сваля от котлона и към черешите се добавя накълцаният шамфъстък. 


Разбърква се и се оставя леко да се охлади.


Взема се една кора и се намазва с разтопено масло. Отгоре се слага втора кора и също се намазва с масло.


В единят по-тесен край на кората се сипва 1/4 от плънката, разстила се 


и се завива на стегнато руло.
Така се оформят и останалите три рула, който се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Намазват се с останалото краве масло 


и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. 


Сладкишът още горещ го поръсваме с пудра захар.



Оставя се да се охлади напълно и се нарязва на 16-20 пурички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...