понеделник, 12 юни 2017 г.






Продукти за 4-6 порции:

12 чушки ~ 1100-1200 г.

За плънката:

300 г. сирене
100 г. извара
6 яйца
20 мл. олио

За доматеният сос:

500 г. белени домати
10 г. захар
5 г. сол
30 мл. олио
2 големи скилидки чесън
1/2 ч. л. чубрица
щипка черен пипер
1/3 връзка магданоз


Чушките се измиват,  почистват се от дръжките и семките 



и се изпичат. 



Оставят се да изстинат и се обелват. 



За плънката в тиган се сгорещява олиото. 
Яйцата се разбиват леко 



и се сипват в него. Бъркат се докато започнат да се втвърдяват.



В купа сиренето се натрошава с вилица. 



Добавят се изварата и яйцата и всичко се разбърква добре.



Чушките се напълват с плънката 



и се запържват за кратко в сгорещената мазнина. 



Изваждат се в подходяща чиния. 
Доматите за сосът се обелват, нарязват се на ситно и се пасират на гладко пюре. В дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавя се накълцаният чесън и се готви 1-2 минути. Сипват се пасираните домати и се варят 5-6 минути. Добавят се захарта, солта, черният пипер и чубрицата и се разбърква. Сосът се вари още 3-4 минути на слаб огън под капак (защото пръска) и се сваля от котлона. Подправя се с накълцаният магданоз. 

Чушките се заливат с доматеният сос и са готови за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...