Продукти за 4-6 порции:
12 чушки ~ 1100-1200 г.
За плънката:
300 г. сирене
100 г. извара
6 яйца
20 мл. олио
За доматеният сос:
500 г. белени домати
10 г. захар
5 г. сол
30 мл. олио
2 големи скилидки чесън
1/2 ч. л. чубрица
щипка черен пипер
1/3 връзка магданоз
Чушките се измиват,
почистват се от дръжките и семките
и се изпичат.
Оставят се да изстинат и се обелват.
и се изпичат.
Оставят се да изстинат и се обелват.
За плънката в тиган се сгорещява олиото.
Изваждат се в
подходяща чиния.
Доматите за сосът се
обелват, нарязват се на ситно и се пасират на гладко пюре. В дълбок тиган се сгорещява мазнината.
Прибавя се накълцаният чесън и се готви 1-2 минути. Сипват се пасираните
домати и се варят 5-6 минути. Добавят се захарта, солта, черният пипер и
чубрицата и се разбърква. Сосът се вари още 3-4 минути на слаб огън под капак
(защото пръска) и се сваля от котлона. Подправя се с накълцаният
магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар