Продукти за 2 порции:
За палачинковото тесто:
100
мл. прясно мляко
50
г. брашно
1
яйце размер М
2
щипки сол
2-3
щипки захар
10
мл. олио
За гарниране:
60
г. шунка
20
г. сирене Гауда или кашкавал
2
пера зелен лук
2
яйца размер М
сол
и черен пипер на вкус
кашкавал
за поръсване
олио
за намазване на тигана
В купа се
смесват яйцето, прясното мляко и олиото. Добавят се брашното, захарта и солта
и всичко се разбива добре (в сместа не трябва да има бучици).
От сместа се
изпичат две палачинки в предварително загрят и намаслен тиган.
Палачинките
се поставят в тава, покрита с хартия за печене. В средата на всяка палачинка се
разпределят нарязаната на кубчета шунка, гаудата и перата зелен лук. Точно в
центъра се чуква по едно яйце.
Краищата на палачинката се завиват, така че да
се оформи плик и яйцето да не се излее. Поръсва се с настърган кашкавал, сол и
черен пипер. (За да не се отвори палачинката по време на печенето, краищата и се забождат с клечки за зъби, който след изпичането й се изваждат).
Ястието се пече в предварително загрята на
170-180 градуса фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар