вторник, 20 юни 2017 г.





Продукти за 2 порции:



За палачинковото тесто:

100 мл. прясно мляко
50 г. брашно
1 яйце размер М
 2 щипки сол
2-3 щипки захар
10 мл. олио

За гарниране:

60 г. шунка
20 г. сирене Гауда или кашкавал
2 пера зелен лук
2 яйца размер М
сол и черен пипер на вкус

кашкавал за поръсване

олио за намазване на тигана


В купа се смесват яйцето, прясното мляко и олиото. Добавят се брашното, захарта и солта и всичко се разбива добре (в сместа не трябва да има бучици). 


От сместа се изпичат две палачинки в предварително загрят и намаслен тиган. 
Палачинките се поставят в тава, покрита с хартия за печене. В средата на всяка палачинка се разпределят нарязаната на кубчета шунка, гаудата и перата зелен лук. Точно в центъра се чуква по едно яйце. 


Краищата на палачинката се завиват, така че да се оформи плик и яйцето да не се излее. Поръсва се с настърган кашкавал, сол и черен пипер. (За да не се отвори палачинката по време на печенето, краищата и се забождат с клечки за зъби, който след изпичането й се изваждат).


Ястието се пече в предварително загрята на 170-180 градуса фурна 15-20 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...