петък, 13 април 2018 г.





Продукти:

2 броя добре узряло авокадо
1 по-мек домат ~ 100 г.
1/2 глава лук ~ 40 г.
сокът на 1/2 лимон
1 с. л. зехтин Extra virgin~ 10 мл.
2-3 щипки смлян кимион
сол на вкус
1 скилидка чесън или 2-3 щипки сух
няколко листенца кориандър
½ зелена люта чушка (по желание)



Лукът се нарязва на ситно и се слага в купичка с топла вода, за да се омекоти вкусът му.



Авокадото се нарязва на две по дължина и костилката му се отстранява. С помощта на лъжица се отделя месестата му част от кората и се слага в купа. Полива се с лимоновия сок. 



Намачква се с вилица, докато стане кремообразно, а тук там трябва да се виждат и бучици. Добавят се нарязаният на кубчета домат, отцеденият от водата лук, накълцаните листенца кориандър, нарязаната на много ситно люта чушка (ако ще се използва), 



кимионът, солта, чесъна 



и зехтина. 



Всичко се разбърква добре.   
Гуакамолето се сипва в подходяща купа и се сервира с тортийя чипс, крекери или препечени тънки филийки.




2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...