Продукти:
2
броя добре узряло авокадо
1
по-мек домат ~ 100 г.
1/2
глава лук ~ 40 г.
сокът
на 1/2 лимон
1 с. л. зехтин Extra virgin~ 10 мл.
2-3
щипки смлян кимион
сол
на вкус
1
скилидка чесън или 2-3 щипки сух
няколко
листенца кориандър
½
зелена люта чушка (по желание)
Авокадото се
нарязва на две по дължина и костилката му се отстранява. С помощта на лъжица се
отделя месестата му част от кората и се слага в купа. Полива се с лимоновия
сок.
Намачква се с вилица, докато стане кремообразно, а тук там трябва да се виждат и бучици. Добавят се нарязаният на кубчета домат, отцеденият от водата лук, накълцаните листенца кориандър, нарязаната на много ситно люта чушка (ако ще се използва),
кимионът, солта, чесъна
и зехтина.
Всичко се разбърква добре.
Намачква се с вилица, докато стане кремообразно, а тук там трябва да се виждат и бучици. Добавят се нарязаният на кубчета домат, отцеденият от водата лук, накълцаните листенца кориандър, нарязаната на много ситно люта чушка (ако ще се използва),
кимионът, солта, чесъна
и зехтина.
Всичко се разбърква добре.
Гуакамолето се сипва в подходяща купа и се сервира
с тортийя чипс, крекери или препечени тънки филийки.
Чудесно гуакамоле, много е вкусно.Чудна витаминозна разядка.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Целувки!
Изтриване