неделя, 8 април 2018 г.





Източник: Вкусно с Йоли

Продукти за 32 броя:

500 мл. течна млечна сметана
250 г. захар
5 г. нес кафе
25 г. пудра захар

200 г. стопен черен шоколад
цветни захарни топчета


В тиган с незалепващо покритие и дебело дъно се сипват сметаната и захарта. 


Варят се на умерен огън 


до получаване на светъл карамел. Сместа е готова, когато се сгъсти и лесно се отделя от стените и дъното на съда. 


След това се добавят разтворимото кафе и пудрата захар 


и сместа се вари още няколко минути. 


Върху дъска се постила пергаментова хартия и карамелът се разстила върху нея. 


Оставя се да изстине и от него се оформят 32 бонбона с форма на яйце. Подреждат се върху хартия за печене и се оставят няколко часа да се втвърдят напълно. 
Потапят се в разтопен шоколад 



и се подреждат върху метална решетка. Поръсват се с цветни топчета. 


След като се втвърди шоколадът, бонбоните се подреждат в хартиени кошнички. 






2 коментара:

  1. Много интересна технология за направата на тези бонбони, особено сметановата смес, ще опитам някой път.

    ОтговорИзтриване
  2. Стават много вкусни, Веси! Така че не отлагай! :)

    ОтговорИзтриване