Продукти за 32 броя:
500
мл. течна млечна сметана
250
г. захар
5
г. нес кафе
25
г. пудра захар
200
г. стопен черен шоколад
цветни
захарни топчета
В тиган с
незалепващо покритие и дебело дъно се сипват сметаната и захарта.
Варят се на
умерен огън
до получаване на светъл карамел. Сместа е готова, когато се сгъсти
и лесно се отделя от стените и дъното на съда.
След това се
добавят разтворимото кафе и пудрата захар
и сместа се вари още няколко минути.
Върху дъска се постила пергаментова хартия и карамелът се разстила върху нея.
Оставя се да изстине и от него се оформят 32 бонбона с форма на яйце. Подреждат
се върху хартия за печене и се оставят няколко часа да се втвърдят
напълно.
Потапят се в
разтопен шоколад
и се подреждат върху метална решетка. Поръсват се с цветни
топчета.
След като се втвърди шоколадът, бонбоните се подреждат в хартиени
кошнички.
Много интересна технология за направата на тези бонбони, особено сметановата смес, ще опитам някой път.
ОтговорИзтриванеСтават много вкусни, Веси! Така че не отлагай! :)
ОтговорИзтриване