сряда, 4 април 2018 г.




Продукти за 10 броя:

200 г. кисело мляко
5 г. сода бикарбонат
1 яйце
150 г. натрошено сирене
около 400 г.  брашно

краве масло за гарниране



В купа се смесват киселото мляко с хлебната сода и се оставя да шупне. Добавя се яйцето и се разбърква . Прибавят се натрошеното или настъргано сирене и пресятото брашно и се замесва меко тесто. Оформят се 10 курабии. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава. На върха им се прави дупка, в която се слага парченце масло. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на апетитен златист загар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...