петък, 27 април 2018 г.




Продукти за 20 броя:

100 г. студено краве масло
170 г. сирене чедър
200 г. кисело мляко
300 г. брашно
10 г. бакпулвер
1/2 ч. л. чесън на прах ~ 3 г.
1/2 ч. л. сол ~ 3 г.
1 с. л. накълцан магданоз

За намазване:

20 г. меко краве масло
1/4 ч. л. чесън на прах
1 с. л. ситно нарязан магданоз


 В купа се смесват сухите съставки (пресятото брашно с бакпулвера, солта и чесънът на прах) 


и се разбъркват, за да се смесят добре. 
Добавят се настърганото студено краве масло,


настърганото сирене чедър и накълцаният магданоз. 


В центърът се прави кладенче, в което се сипва киселото мляко. 


Всичко се разбърква нежно, докато се събере на топка. 


От тестото се оформят 20 топчета, които се сплескват леко отгоре и се подреждат в тава покрита с пергаментова хартия. 


Прибират се във фризера за 10 минути. 


В малка купичка се смесват мекото краве масло, нарязаният на ситно магданоз и сухия чесън. 


С тази смес, с четка се намазват охладените питки


и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор около 20 минути. 


Оставят се да изстинат за 30 минути и са готови за сервиране.



2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...