петък, 6 април 2018 г.




Продукти:

1200 г. картофи
2 глави кромид лук ~ 150 г.
1 морков ~ 50 г.
2 червени чушки ~ 150 г. 
2 стръка целина
1/2 връзка магданоз
30 г. брашно
5 г. червен пипер
около 1,5 л. гореща вода
1 голям домат ~ 200 г.
1/2 ч. л. чубрица
7-8 листенца пресен джоджен или 1/2 ч. л. сух (по желание)
сол и черен пипер на вкус
60-70 растителната мазнина



Лукът, морковът, чушките и целина се нарязват на ситно и се задушават в мазнината и 1 с. л. гореща вода до омекване (около 6-7 минути). 


Прибавят се обелените и нарязани на едри кубчета картофи и задушаването продължава 7-8 минути. 


Добавя се брашното и се бърка около минута, докато се запече. Прибавя се червеният пипер, разбърква се за няколко секунди и се залива с горещата вода. Вари се до готовност на картофите. Прибавят се обеления и нарязан на кубчета домат,


чубрицата, джодженът, накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус и ястието се вари още 6-7 минути. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...