Продукти:
1200 г. картофи
2 глави кромид лук ~ 150
г.
1 морков ~ 50 г.
2 червени чушки ~ 150 г.
2 стръка целина
1/2 връзка магданоз
30 г. брашно
5 г. червен пипер
около 1,5 л. гореща вода
1 голям домат ~ 200 г.
1/2 ч. л. чубрица
7-8 листенца пресен
джоджен или 1/2 ч. л. сух (по желание)
сол и черен пипер на
вкус
60-70 растителната
мазнина
Лукът, морковът, чушките
и целина се нарязват на ситно и се задушават в мазнината и 1 с. л.
гореща вода до омекване (около 6-7 минути).
Прибавят се обелените и нарязани на
едри кубчета картофи и задушаването продължава 7-8 минути.
Добавя се брашното и
се бърка около минута, докато се запече. Прибавя се червеният пипер, разбърква
се за няколко секунди и се залива с горещата вода. Вари се до готовност на
картофите. Прибавят се обеления и нарязан на кубчета домат,
чубрицата,
джодженът, накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус и ястието се вари още 6-7 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар