понеделник, 23 април 2018 г.

Кокосово-лимонови напукани сладки



Продукти за 20-22 броя:


50 г меко краве масло
100 г. захар
прясно настъргана кора на 1 лимон
1 яйце
100 г. брашно
50 г. кокосови стърготини
щипка сол
5 г. бакпулвер

40 г. (3 с. л.) пудра захар



В купа се смесват мекото масло, захарта и лимоновата кора. 


Добавя се яйцето 


и всичко се разбърква добре.


Сухите съставки (пресятото с бакпулвера брашно, солта и кокосовите стърготини) се смесват в друга купа и се прибавят на порции към влажната смес. 


Омесва се лепкаво и меко тесто. 


Завива се в свежо фолио и се оставя в хладилника за 1 час. Кокосовите стърготини ще поемат излишната влага от тестото и то ще се сгъсти. Късат се топчета, които се оформят 


и обилно се овалват в пудра захар. 


Подреждат се в постлана с пергаментова хартия тава, като се оставя разстояние между тях. 


Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна 12-15 минути. 


Сервират се с чаша ароматен чай.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...