Кокосово-лимонови напукани сладки
Продукти за 20-22 броя:
50 г меко краве масло
100 г. захар
прясно настъргана кора
на 1 лимон
1 яйце
100 г. брашно
50 г. кокосови
стърготини
щипка сол
5 г. бакпулвер
40 г. (3 с. л.) пудра
захар
В купа се смесват мекото
масло, захарта и лимоновата кора.
Добавя се яйцето
и всичко се разбърква добре.
Сухите съставки
(пресятото с бакпулвера брашно, солта и кокосовите стърготини) се смесват в
друга купа и се прибавят на порции към влажната смес.
Омесва се лепкаво и меко
тесто.
Завива се в свежо фолио и се оставя в хладилника за 1 час. Кокосовите
стърготини ще поемат излишната влага от тестото и то ще се сгъсти. Късат се
топчета, които се оформят
и обилно се овалват в пудра захар.
Подреждат се в
постлана с пергаментова хартия тава, като се оставя разстояние между тях.
Пекат
се в предварително загрята на 200 градуса фурна 12-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар