петък, 13 април 2018 г.

  Баница с пресен лук, сирене и варени яйца
 


Продукти за тава с диаметър 25 см.:

8 листа фино точени кори

2 връзки зелен лук
3 сварени яйца
250 г. сирене
50-60 мл. растителна мазнина

3 големи яйца
250 мл. газирана вода

50 г. кашкавал
20 г. краве масло
 

Лукът се реже на ситно и се смесва с нарязаните на кубчета сварени яйца и натрошеното сирене. Разбъркват се.


Върху всеки лист от корите се разпределя част от плънката, сипва се по малко от олиото 


и се завива на стегнато руло. 


Всяко руло се нарязва с остър нож на 5 парчета с дебелина около 6 см.


Тава с диаметър 25 см. се застила с хартия за печене и се намазва с мазнина. Рулата се подреждат в нея изправени, като охлювчета.


Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка или вилица. Добавя се газираната вода и щипка сол. 


Сместа се разпределя внимателно върху рулата.


Отгоре се поръсва настърганият кашкавал и нарязаното на малки кубчета краве масло.


Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на апетитен златист загар (около 45 минути).




2 коментара:

  1. Страхотна баничка, Илианка!
    А тези цветя знаеш ли как се казват?
    Моя дядо навремето ми ги береше от гората, мисля, че са същите, той ги наричаше "петрови гащи"...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Веси! Цветето е кукувиче грозде и е много симпатично с тези лилави гроздчета. Любимо ми е. Целувки!

      Изтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...