Ароматни чеснови хлебчета с кашкавал и магданоз
Продукти за 12 броя:
220 мл. топла вода
7 г. суха мая или 20 г.
свежа
5 г. захар
5 г. сол
30 мл. зехтин или олио
1 яйце
около 400 г. брашно
За гарниране:
50 г. меко краве масло
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
150 г. настърган
кашкавал
жълтък за намазване
От топлата вода, маята,
захарта и 100 г. от брашното се прави квас и се оставя да шупне.
Добавят се яйцето, зехтинът (олиото), солта
и останалото брашно
и се омесва меко тесто. Намазва се с мазнина, завива се с кърпа
и с оставя на топло да втаса докато удвои обема си.
Добавят се яйцето, зехтинът (олиото), солта
и останалото брашно
и се омесва меко тесто. Намазва се с мазнина, завива се с кърпа
и с оставя на топло да втаса докато удвои обема си.
Тестото се прехвърля
върху набрашнен плот и се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 1 см.
Намазва се със смес от меко краве масло, накълцан чесън и магданоз
и се поръсва с настърганият кашкавал.
Завива се на стегнато руло.
Реже се на 12 парчета,
които се подреждат в тава за мъфини с 12 гнезда, предварително намазани с масло.
и се поръсва с настърганият кашкавал.
Завива се на стегнато руло.
Реже се на 12 парчета,
които се подреждат в тава за мъфини с 12 гнезда, предварително намазани с масло.
Оставят се да втасат за
20 минути и се намазват с разбит жълтък.
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 20 минути,
до получаване на златист загар.
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 20 минути,
до получаване на златист загар.
мм ще го пробвам поздравления за добре обяснената рецепта и за снимките
ОтговорИзтриванеМного благодаря,Ани!:)
ИзтриванеИ тези са прекрасни, как обичам тестено...
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! Толкова си мила!❤
ИзтриванеИзпробвах рецептата, страхотна е :) Дори я повторих, този път със сирене, заради дъщеря ми. Резултата- пак страхотни хлебчета :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Лори! :)
Изтриване