вторник, 3 април 2018 г.




Адаптирано от тук:

Продукти за 4 порции:

800 г. обезкостени пилешки бутчета без кожа
5-6 резена бекон ~ 100 г.
1 скилидка чесън
3 стръка зелен лук
300 г. замразен грах
300 мл. гореща вода
50 мл. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
5 г. универсална подправка
сърцевината на 1 малка маруля
100 г. заквасена сметана
20 мл. растителна мазнина по желание



Беконът се нарязва на тънки ивици 



и се изпържва в голям тиган до златисто, 



докато отдели мазнината си. Изважда се в чиния. 
В останалата мазнина се пържи нарязаното на едри парчета пилешко месо, 


по 5-6 минути на страна. 
Подправя се със сол и черен пипер на вкус. 



Месото се избутва в единят  край на тигана. Прибавят се накълцаният чесън и зелен лук и се готвят само 30 секунди, за да запази лукът зеленият си цвят. 



Сипва се бялото вино и се бърка, докато се изпари. Добавя се горещата вода с разтворената в нея универсална подправка. 



Съдът се покрива с капак 



и се оставя да къкри около 10 минути. 
Прибавя се замразеният грах и се вари 5-6 минути. 



В тиганът се връща изпърженият бекон и нарязаната на едро маруля. 



Разбърква се за 2-3 минути. 
Накрая се прибавя заквасената сметана 



и ястието е готово за сервиране.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...