Продукти за 4 порции:
800
г. обезкостени пилешки бутчета без кожа
5-6 резена бекон ~ 100 г.
1
скилидка чесън
3
стръка зелен лук
300
г. замразен грах
300
мл. гореща вода
50
мл. бяло вино
сол
и черен пипер на вкус
5
г. универсална подправка
сърцевината
на 1 малка маруля
100
г. заквасена сметана
20
мл. растителна мазнина по желание
Беконът се
нарязва на тънки ивици
и се изпържва в голям тиган до златисто,
докато отдели мазнината си. Изважда се в чиния.
и се изпържва в голям тиган до златисто,
докато отдели мазнината си. Изважда се в чиния.
В останалата мазнина се пържи нарязаното на
едри парчета пилешко месо,
по 5-6 минути на страна.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Месото се избутва в единят край на
тигана. Прибавят се накълцаният чесън и зелен лук и се готвят само 30 секунди,
за да запази лукът зеленият си цвят.
Сипва се бялото вино и се бърка, докато се изпари. Добавя се горещата вода с разтворената в нея универсална подправка.
Съдът се покрива с капак
и се оставя да къкри около 10 минути.
Сипва се бялото вино и се бърка, докато се изпари. Добавя се горещата вода с разтворената в нея универсална подправка.
Съдът се покрива с капак
и се оставя да къкри около 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар