неделя, 15 март 2015 г.

Полска картофена супа




Продукти:

1 глава кромид лук,
1 кг. картофи,
4-5 с. л. олио,
1 с. л. брашно,
1 кoфичка кисело мляко,
1 връзка копър,
сол на вкус.


Задушаваме лука и картофите,нарязани на дребни кубчета в мазнината и малко вода. Прибавяме брашното и запържваме около 1 минута. Заливаме с около 1,5 литра гореща вода, посоляваме и варим до сваряване на картофките. Сваляме от огъня и застройваме с кофичка кисело мляко и връзка копър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

 Крем супа от печени тиквички, грах и босилек   Продукти за 4 порции: Калории в 1 порция: 300 kcal   850 г. тиквички 100 г. кромид...