Полска картофена супа
Продукти:
1 глава кромид лук,
1 кг. картофи,
4-5 с. л. олио,
1 с. л. брашно,
1 кoфичка кисело мляко,
1 връзка копър,
сол на вкус.
1 кг. картофи,
4-5 с. л. олио,
1 с. л. брашно,
1 кoфичка кисело мляко,
1 връзка копър,
сол на вкус.
Задушаваме лука и картофите,нарязани на дребни кубчета в мазнината и малко вода. Прибавяме брашното и запържваме около 1 минута. Заливаме с около 1,5 литра гореща вода, посоляваме и варим до сваряване на картофките. Сваляме от огъня и застройваме с кофичка кисело мляко и връзка копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар