Дроб сарма
Продукти:
1 агнешки комплект 500-600 г.
200 г. ориз
2 големи връзки пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1 голям морков
пресен джоджен, сол, черен пипер
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. доматено пюре
40-50 мл. олио
Сваряваме дреболиите, охлаждаме и ги
нарязваме на кубчета. В мазнината запържваме нарязаният зелен лук и чесън,
дреболиите и настъргания морков. Прибавяме измитият ориз, джодженът, солта и
черният пипер. Добаряме 600 мл. бульон (от дреболиите) и варим 15-20 минути.
Накрая прибавяме червения пипер и доматеното пюре, разбъркваме и изсипваме
сместа в тавичка. Печем на 200 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар