Домашен хляб
Продукти:
120 г. бяло брашно
120 г. грахам
100 г. брашно от лимец
60 г. овесени трици
1 пак. суха мая -7 г.
300 мл. топла вода
100 г. микс от сурови семена (сусам, ленено семе, тиквено семе, слънчогледово семе, мак )
10 г. сол
10 г. захар
20 мл. олио
Към водата добавяме маята, захарта и мазнината.
В друга купа смесваме сухите съставки като ги разбъркваме добре. Прибавяме сухата смес към течната и разбъркваме с лъжица. Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена правоъгълна кексова форма. Изчакваме да втаса и печем в предварително загряна фурна на 180 градуса за 45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар