Салата "Гъбена полянка"
2 големи буркана цели мариновани гъби (
желателно е да са по-дребни),
1 връзка нарязан магданоз,
300 г. настъргани сварени моркови,
400 г. нарязано на кубчета и запържено в 20 г. краве масло пилешко филе,
500 г. настъргани сварени картофи,
1 буркан настъргани и отцедени кисели
краставички,
4 настъргани сварени яйца,
150 г. настърган кашкавал,
3 глави нарязан на шайби и запържен
в 20 г. краве масло кромид лук.
В намаслена купа се подреждат
пластове от продуктите в последователността, в която са изброени, като всеки пласт се маже с тънък слой майонеза, поръсва със сол и черен пипер и се притиска добре. След
3-4 часа престояване в хладилник салатата се обръща в тортена чиния и се
поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар