петък, 27 март 2015 г.

Салата "Гъбена полянка"






2 големи буркана цели мариновани гъби ( желателно е да са по-дребни),
1 връзка нарязан магданоз,
300 г. настъргани сварени моркови,
400 г. нарязано на кубчета и запържено в 20 г. краве масло пилешко филе,
500 г. настъргани сварени картофи,
1 буркан настъргани и отцедени кисели краставички,
4 настъргани сварени яйца,
150 г. настърган кашкавал,
3 глави нарязан на шайби  и запържен  в 20 г. краве масло кромид лук.


В намаслена купа се подреждат пластове от продуктите в  последователността,  в която са изброени, като всеки пласт  се маже с тънък слой майонеза, поръсва  със сол и черен пипер и се притиска добре. След 3-4 часа престояване в хладилник салатата се обръща в тортена чиния и се поднася.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...