Тарталети
За тестото:
250 г. брашно,
120 г. меко масло,
60 г. пудра захар,
1 яйце,
ванилия.
За крема:
1 пудинг ванилия без варене на д-р Йоткер и
400 мл. студено прясно мляко.
За декорация плодове по желание и желатин за глазиране.
За декорация плодове по желание и желатин за глазиране.
Нарязаното на кубчета студено масло се смесва с брашното до получаване на трохи. Прибавя се яйцето, пудрата захар и ванилията и бързо се оформя тесто. Ако е необходимо се добавят 1-2 с. л. студена вода. Оставя се в хладилника за 20-30 минути. Тестото се разстила във формички за тарталети. Надупчва се с вилица и се пече до порозовяване.
Кремът се приготвя както е указано на опаковката.
Охладените тарталети се изваждат от формичките и се пълнят с крем.
Декорират се с нарязани плодове по избор и отгоре се глазират с разтопен на водна баня желатин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар