Пълнени гъби
Продукти за 4 порции:
8 големи гъби
4 триъгълничета
топено сирене (по ½ на гъба)
3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
50 г. краве масло
сол и черен пипер на
вкус
кашкавал за поръсване
Гъбите се
белят или измиват.
Пънчетата се отделят, нарязват се на ситно и се запържват в
маслото заедно със ситно нарязаните лук и чесън за 10 минути на слаб огън.
Подправят се със сол и черен пипер. Гъбите се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене и се
поръсват със сол и черен пипер. Най-отдолу се поставя по половин
триъгълниче топено сирене и се разстила добре. Отгоре се разпределя поравно от плънката.
Гъбите се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна с
вентилатор около 30 минути.
Изваждат се и се поръсват с настърган кашкавал. Допичат се до
златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар