Баница със спанак и сирене
Продукти:
500 г. точени
кори
500 г. пресен
спанак
1 връзка зелен лук
няколко листенца пресен джоджен
4 яйца
300 г. сирене
50 мл. олио
сол
За заливката:
2 яйца
200 г. заквасена
сметана
200 мл. газирана
вода
50 г. разтопено
краве масло
Зеленият лук задушаваме в мазнина заедно
с измитият и нарязан спанак за 5-6
минути. Добавяме джодженът. Сваляме се от котлона и оставяме
да се охлади леко. Прибавяме натрошеното
сирене и
яйцата. Сместа разбъркваме добре и посоляваме ако е необходимо.
Намасляваме тавата, която ще печем баницата. Върху всяка кора
разпределяме от плънката. Навиваме на руло и слагаме по края в тавата, като
останалите така приготвени кори редим в кръг в тавата-отвън към центъра.
Заливаме баницата със смес от разбитите 2 яйца, сметаната, газираната вода и разтопеното масло. Печем в предварително загрята фурна на умерена температура до получаване на
златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар